автор: e-mail: снимки: Петел, Фейсбук/Мина точно месец, откакто Община Варна обяви, че

...
автор: e-mail: снимки: Петел, Фейсбук/Мина точно месец, откакто Община Варна обяви, че
Коментари Харесай

Капаците на шахтите във Варна масово изчезват, хората ти обезопасяват с какво ли не

автор: 

e-mail: 

фотоси: " Петел ", Фейсбук/

Мина тъкмо месец, откогато Община Варна разгласи, че е почнала есенната си акция по разчистване на дъждовните шахти. През същия този месец от улиците на града могат да се видят от ден на ден шахти без капаци, доста от тях рискови както за колите, по този начин и за пешеходците.

Дали капаците ги няма, тъй като са откраднати или тъй като чакат промяна на решетките, не се знае. Сигурното е, че те стоят отворени със седмици. Притеснени, че някой може да падне в тях, хората стартират да ти маркира – на някои места с клони, на други с кашони.



Преди дни в известната група във Facebook известният цивилен деятел Масис Бояджян разгласява фотоси на отворена шахта на бул. „ Владислав Варненчик “ пред районния съд, която е „ обезопасена “ с кошче, преместено от тротоара на пътното платно.



По бул. „ Сливница “ също могат да се видят отворени шахти, които стоят по този начин най-малко от две седмици.



Заедно с това има и такива, които компактно задръстени с листа и очевидно не са обхванати от есенната акция на общината по почистването.



За момента във Варна не са падали огромни дъждове и по тази причина проблемите с дъждовната канализация очевидно не са станали мъчителни. Дали виновността е във компанията реализатор или в организацията по почистването на общината, на процедура няма значение за варненци. При всички случаи те имат право да изискват естествена инфраструктура, което в частност значи и изчистени шахти. При това с капаци.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР